Nieuwsbrief 4

Na een geslaagde informatie avond in Schipluiden, woendag 6 maart  is nu ook de datum voor Maasland bekend.

Nu de eerste intentie is getekend is de voorinschrijving in volle gang.

Belangstellenden

Vele bewoners van Midden-Delfland hebben al aangegeven op de hoogte te willen blijven van voortgang van EnergieC  Midden-Delfland.
Een aantal heeft zich ook al via de voorinschrijvingen op de website gemeld.

Voorinschrijving

Via voorinschrijving willen we graag meten wie er mee willen doen en hoeveel zonnepanelen hij/zij nodig heeft voor eigen gebruik. Op de website (bij het inschrijfformulier staat een tool waarmee u kunt uitrekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om u eigen verbruik te dekken. Zie deze website IK DOE MEE

Doet uw eigen leverancier mee?

EnergieC Midden-Delfland maakt een afspraak met een energieleverancier, dat zíj voor de verrekening zorgt van de teruggave energiebelasting in de Postcoderoosregeling. Er zijn al diverse energieleveranciers die hieraan meewerken, zie hiervoor deze link

Als uw energieleverancier niet bij dit lijstje staat raden we je wel aan om na te vragen bij je energieleverancier of zij energiecoöperatie ondersteunen.

Tot welke datum kunt u voorinschrijven?

Omdat EnergieC streeft naar meerdere projecten, meerdere daken kunt u eigenlijk altijd inschrijven. Tussen de verschillende projecten zal echter wel aardig wat tijd zitten omdat er opnieuw gewacht moet worden op genoeg inschrijvingen voordat we kunnen beginnen.

Meedoen aan het eerste project?

Wilt u meedoen aan het eerste project wat, zoals het er nu uitziet, gaat starten op een dak in Schipluiden, dan hopen we dat u z.s.m. wilt inschrijven.

Pas als wij weten voor hoeveel panelen er belangstelling is kunnen we hiervoor het technisch onderzoek laten doen en alles in gang zetten, let op, u betaald pas bij definitieve inschrijving en wordt dan ook officieel lid van EnergieC Midden-Delfland. Natuurlijk alles in goed overleg en volgens de juiste juridische regels.

Na de bijeenkomst in april in Maasland zullen we de stand  gaan opnemen en kunnen de onderzoeken naar de juiste aansluitingen bij Westland Infra en het dakonderzoek gaan plaatsvinden.

Bijeenkomsten

Na Den Hoorn en Schipluiden is de volgende bijeenkomst in Maasland.

Op Dinsdag 2 april 20.00 uur, in de Pynas te Maasland  Bent u van harte welkom, na een korte presentatie kunt u al uw persoonlijke vragen stellen aan de aanwezige bestuurs- en/of werkgroepleden. www.depynas.nl

Opzoek naar vrijwilligers

We zijn opzoek naar vrijwilligers die ons willen ondersteunen in onze ambitie om Midden-Delfland duurzamer te krijgen. Op dit moment zoeken we mensen op het vlak van administratie. Lijk je dit wat, stuur dan een mail naar ons dan nemen wij contact met je op.